Hummus med bagt hvidløg får en mere mild smag end den almindelige hummus.
Smagen bliver rundere og en smule sødlig når hvidløget bliver bagt.
Hummus er en klassisk snack, forret og tilbehør til hovedretten. Hummus kommer fra mellemøsten og består primært af kikærtpure.
Israelerne og libaneserne hævder begge, at det er dem der har opfundet denne populære ret. Syrerne siger, at Hummus har eksisterede i Syrien længe før Libanon og israleske blev dannet.
Så Hummus må være en internationalt kendt arabisk opskrift, dog er der nogle græker som hævder at hummus kommer fra dem. Hummus betyder kikærter på arabisk.
Vi bruger tit hummus lavet med forskellig smag til sandwich, små ekstra dip til hovedretterne og meget andet.
Et lille fif er at tage et par pitabrød og skærer i små trekanter, pensle dem med olie med krydderi i og bag dem i ovnen ved 180 C i 15-20 min. De blive sprøde og er en dejlig brød snack som er nem at tage den lækre humus med.
Velbekomme
Når man bager hvidløg i ovnen er det altid en god ide at bage et par hele hvidløg. Jeg bruger bagte hvidløg i denne vinaigrette dressing som holder sig fint i køleskabet. Dressing med bagt hvidløg

Ingredients
- 1 helt bagt hvidløg
- Saften af en 1/2 citron
- olivenolie
- 1 dåse kikærter
- Havsalt
- Friskkværnet peber
Instructions
Bagt hvidløg
- Skær forsigtig toppen af hvidløget, så alle fed bliver samlet i løget.
- Pensel toppe med lidt olie og drys lidt salt over
- Bag hvidløget i ovn ved 200 C i 15-20 minutter
- Tag hvidløget ud af ovnen og lad det køle.
Hummus med bagt hvidløg
- 1 dåse kikærter skylles
- Kom kikærter, saften af 1/2 citron, pres de bagte hvidløg ud og kom det i en minihakker eller foodprocesser
- Tilsæt lidt oliven olie ad gangen, indtil du får en glat hummus.
- Smag til med salt og frisk kværnet peber
Velbekomme