3,K
Nemt og hurtigt rugbrød, som hele familien nyder. Friskbagt rugbrød er bare sagen. Med denne opskrift får du 2 store rugbrød.
I vores familie, er det lykkes at få huset unge beboer til at spise rugbrødet til morgenmad og frokost, så vi har fået udfaset toastbrødet.

Ingredients
- 700 g. rugmel
- 600 g. hvedemel
- 400 g. solsikke kerner
- 1 l. kærnemælk
- 3 dl. vand
- 40 g. smør
- 1 tsk salt
- 3 spsk sirup
- 1 brev tørgær
- oliven olie
Instructions
- Bland kærnemælk, solsikke kener, salt og hvedemel sammen.
- Smelt smøret og bland derefter koldt vandet og sirup sammen med smør.
- Tjek at temperaturen er håndvarm. - Hæld tørgær i og bland indtil gæret er opløst.
- Lad gærblanding stå i 5 minutter for at aktivere gæren.
- Bland rugmel og gærblandingen sammen med resten og ælt det hele godt igennem.
- Dejen skal nu hæve ca. 3 timer til dobbelt størrelse.
- Ælt dejen godt igen.
- pensel 2 rugbrødsforme med oliven olie, og fordel dejen i de 2 forme.
- Rugbrøden skal nu efterhæve ca. 1 time til dobble størrelse.
- Pensel lidt oliven olie på toppen af brødene.
- Bag rugbrødene 50 minutter ved 180 C midt i ovnen.
- Når brødene tages ud af ovne, skal du vende brødene ud af formene, og sætte dem til køling på en rist.
- Når brødene er kolde læg et klæde over, og lad dem stå ude natten over, så brødet kan sætte sig.